Zo lang ik me kan herinneren stond mijn leven in het teken van muziek en kunst. Ik heb een eerstegraads afgeronde conservatoriumopleiding als zangeres en zangpedagoge. Mijn hele leven ben ik bezig met schoonheid in klank, in vormen, in lijnen en in kleuren. Werken in pastel op papier en met olieverf op linnen zijn mijn favoriete materialen om uit te drukken wat ik wil weergeven: portretten, stillevens, ons Waddenlandschap, mooie bloemen, de kop van een dier, inclusief de mooie ogen of gewoon een fantasievol onderwerp. In alle technieken waarin ik werk vind ik het detail een belangrijk element. Kleine dingen kunnen mij heel erg boeien en het maakt dat ik iets in een werk kan leggen wat helemaal van mij is. Graag combineerde ik altijd mijn muzikale activiteiten met de schilderkunst. Voor mijn verdiensten in de muziek kreeg ik in juni 2010 uit naam van Koningin Beatrix de titel “Ridder in de Orde van Oranje Nassau”. Met mijn schilderwerk exposeer ik in binnen- en buitenland (België, Frankrijk en Duitsland).

Prijzen en nominaties:

  • 25.06.2016: winnares (1e prijs) Coldamer Kunstpreis 2016 (Leer-Duitsland)
  • 03.07.2016: 2e prijs winnares + publieksprijs Jheronimus Bosch Competitie
  • 01.07.2020: Nominatie Wedstrijd 100 jaar Jan Mankes Eerbeek

Publicaties:

21.04.2020: Publicatie in het aprilnummer van DIERenARTS

Nanny ter Wiel

Iedere eerste zondag van de maand van 12.00 tot  17.00 uur is mijn atelier geopend voor geïnteresseerde bezoekers in het kader van de Atelierroute HOGE NOORDEN.

Sinds juli 2019 ben ik als teamlid van het kunstenaarscollectief verbonden aan Galerie Paterswolde.


Contact

Voor vragen of meer informatie kunt u contact met me opnemen via Facebook, LinkedIn of e-mail. Een mail kan gestuurd worden aan: info(a)nannyterwiel.nl.

Als u toch op Facebook bent, liked u mijn pagina dan ook?